تعمیرگاه بی ام و
اگر تعمیرگاه خودرو برای خودروی بنز و یا بی ام و خود پیدا نکردید، خوب است پیش از اقدام به مراجعه به تعمیرگاه خودرو برای صافکاری خودرو و نقاشی خودرو اطلاعاتی در مورد آن کسب کنید.
مجموعه صافکاری اتوداکار در زمینه های صافکاری خودرو و نقاشی خودرو، با کادری مجرب و ماهر می تواند در تعمیرگاه بی ام و کمکتان کند.
پیشتر از لزوم زیرسازی و مراحل و فرایندهای شیمیایی این مرحله از نقاشی خودرو گفتیم و چهار هدف اصلی ریزسازی را نام بردیم. در این قسمت در مورد این چهار هدف بیشتر توضیح خواهیم داد و از اهمیت هریک آن ها در فرایند صافکاری خودرو و نقاشی خودرو اطلاعات بیشتری کسب خواهید کرد:
چهار دلیل زیرسازی قطعات آسیب دیده:
در ادامه به صورت کامل تر درمورد هریک از این چهار علت زیرسازی توضیح خواهیم داد:
برای اینکه رنگ رویه به فلز پایه بچسبد یا در اصطلاح روی آن بنشیند حتما باید بستری چسبنده و نگهدارنده برایش فراهم شود. بله در حقیقت زیرسازی در این بخش نقش چسب محکمی را میان فلز قطعه و رنگ رویه ایفا می کند. رنگ رویه با این زیرسازی می تواند روی قطعه بنشیند و دچار ریزش نشود. پس فهمیدیم که در صافکاری و نقاشی خودرو برای اینکه شاهد پوسته پوسته شدن و یا ریزش رنگ نباشیم باید حتما بسترسازی خوبی اعمال کنیم.
برای اینکه تعمیرکار و یا نقاش خودرو با استفاده از مواد زیرساز فرورفتگی ها و خوردگی های قطعه آسیب دیده را پر می کند و شیارها را از بین می برد. در اینصورت بستر فلز آسیب دیده صاف و صیقلی خواهد شد و رنگ بهتر و یکدست تر روی قطعه جای می گیرد.
دیگر دلیل لزوم انجام یک زیرسازی باکیفیت در صافکاری خودرو و یا مشخصا نقاشی خودرو حفظ شکل قطعه آسیب دیده و یا فلز پایه قطعه تعویضی است. چراکه پیش از رنگ کردن قطعه اینکه قطعه دچار پف کردگی و یا اکسید شدن ( زنگ زدگی) نشود حائزاهمیت است. زنگ زدگی پوسیدگی سریع قطعه را به دنبال دارد و به مرور آسیب را به قطعات دیگر نیز نشر خواهد داد.
رنگ مورد استفاده در نقاشی خودرو حاوی موادی است که نباید با فلز پایه در تماس باشد. بنابراین با زیرسازی نقاش لایه ای بین فلز و رنگ رویه ایجاد می کند و از تماسشان با یکدیگر جلوگیری به عمل می آورد.
حال این سوال مطرح می شود که مواد میانی رنگ رویه و زیرساز حاوی چه موادی است که چرا در برخورد رنگ رویه با فلز قطعه باید و نبایدهایی وجود دارد.
برای یک زیرسازی درست باید به مواد به کار رفته در بستر و موارد کاربرد آن ها اشراف داشت.
در ادامه با مشتقات زیرساز در نقاشی خودرو و نحوه استفاده و مصارف آن ها در صافکاری خودرو آشنا خواهید شد:
برای تهیه زیرساز از چند ماده استفاده می شود که هر یک موارد مصرفی متفاوتی دارند و بخشی از عملیات زیرسازی را پوشش می دهند، بنابراین وجود هریک بسیار حائزاهمیت است و نمی توان هیچ یک را از این فرایند حذف کرد.
به طور کلی زیرساز از سه ماده مشخص بدست می آید:
گفتیم زیرساز در نقاشی خودرو از سه ماده اصلی شکل می گیرد که هر یک مبانی، توضیحات و مفاهیم مفصلی دارند، در این بخش و مقالات بعدی به صورت مفصل هر یک را مورد بررسی قرار می دهیم:
فیلر که از آن به عنوان آستر پرکننده نیز یاد می شود، بتونه و آستری شکل می گیرد. این سه ماده در هر زیرسازی پایه های اصلی هستند و هیچ افزودنی و فرایند شیمیایی دیگری به آن ها افزوده نمی شود اما استفاده از آن ها و بکارگیری صحیح آن هاست که تهیه زیرسازی را به مبحثی تخصصی تبدیل می کند.
هر یک از این مواد کاربردهای مشخص و مهمی دارند که در این بخش تنها به صورت اجمالی به بررسی آستری در زیرساز می پردازیم. در مقالات بعدی بیشتر و بصورت کامل هر یک از این موارد مورد بررسی و مطالعه قرار می گیرند:
آستر در واقع همان رنگ است. ما بطور کلی از رنگ ها تنها به ویژگی زیبایی بخشی آن ها توجه بیشتری داریم و تقریبا اکثریت به خواص رنگ ها و علت رنگ پاشی در نقاشی خودرو علم کافی و شناختی نداریم.
جالب است بدانید که در زیرسازی در حقیقت رنگ ها عایقی برای حفظ قطعات از زنگ زدگی به شمار می روند. البته هریک ویژگی و کابرد خخاص خود را دارند. رنگ و رنگ پاشی خودرو در بخش های آسیب دیده می تواند زنگ زدگی قطعات را به تعویق بیاندازد اما این موضوع صد در صدی نیست و نمی توان گفت قطعات کاملا از آسیب در امان خواهند بود چرا که به مرور زمان هر رنگی خاصیت عایقی خود را از دست می دهد.
برای مشاوره رایگان با تعمیرکاران مجرب ما در تعمیرگاه اتوداکار و دریافت بهترین راهنمایی با شماره زیر تماس بگیرید
021-22883738
پشتیبانی اتوداکار در خدمت شماست