آشنایی با پولیش خودرو و روش های صحیح پولیش کردن

از آن جایی که بدنه خودرو همواره با محیط اطراف تماس دارد به مرور زمان ممکن است دچار آسیب هایی شود. خط و خطوط و شرایط جوی و محیطی در کیفیت رنگ بدنه تاثیرات بسیاری دارد. اکثر افرادی که به ظاهر خودروی خود بسیار اهمیت می دهند هرچند مدت یک بار برای انجام پولیش و واکس بدنه به صافکاری های بدون رنگ مراجعه می کنند. پولیش خودرو بهترین روش برای برطرف سازی خطوط ریز و سطحی است و ظاهر بدنه را بسیار شفاف و درخشان می کند. بنابراین اگر دوست دارید که ظاهر خودروی خود را جذاب و براق نگه دارید، می توانید از این روش استفاده کنید.

پولیش بدنه خودرو

پیش از آن که بخواهیم هر گونه توضیحی در رابطه با این روش ارائه و شما را با نحوه انجام این کار آشنا کنیم بهتر است بدانیم که پولیش چیست؟ در واقع پولیش یک نوع ماده نرم است که بر روی بدنه خودرو اعمال می شود تا باتوجه به خاصیتی که دارد، لایه نازک و سطحی رنگ بدنه را برداشته و به آن شفافیت و جلا ببخشد. این ماده موثر با خاصیت سایندگی که دارد، تمامی خطوط سطحی، آسیب های ناشی از تصادفات خفیف و مات شدگی رنگ خودرو در اثر شرایط جوی را از بین می برد.

شاید تصور کنید چون این ماده مانند یک لایه بردار عمل می کند، باعث وارد آمدن آسیب به بدنه خودروی شما می شود در صورتی که این تصور کاملا غلط است و پولیش نه تنها آسیبی به رنگ خودرو نمی زند بلکه ظاهر آن را براق و جذاب هم می کند.

پولیش درست مانند سنباده نقش یک وسیله ساینده را ایفا می کند. دانه های ریز داخل مواد پولیشی بر روی بدنه خودرو مالیده می شوند و با غلتاندن آن ها بر روی سطح رنگ در واقع یک لایه نازک از آن را برمی دارند و از این طریق خط و خش ها برداشته شده و بدنه براق می شود، زیرا با این کار سطح سالم و جدیدی از رنگ بدنه نمایان خواهد شد. نیازی نیست نگران لایه برداشته شده از رنگ باشید چون ضخامت کمی دارد، بسیار نازک است و تاثیر ناچیزی در کیفیت رنگ می گذارد.

انواع پولیش خودرو

پولیش ها انواع مختلفی دارند و براساس قدرت لایه برداری تقسیم بندی می شوند. به طور معمول پولیش های زبرتر قدرت لایه برداری بیش تری دارند، بنابراین اگر تنها قصد جلا دادن به رنگ بدنه خودروی خود را دارید، باید از پولیش های نرم استفاده کنید.

در هنگام انتخاب پولیش برای بدنه خودروی خود باید حتما توجه داشته باشید که اگر بدنه دارای خط و خراش است، نباید پولیش انتخابی شما چرب باشد، زیرا مواد پارافین و سیلیکون به داخل خراش ها نفوذ می کنند و با پوشاندن سطح، مانع از برطرف شدن کامل آن ها می شوند در این شرایط با اولین شست و شو خط و خطوط مجددا نمایان خواهند شد.

به طور کلی پولیش ها به دو دسته نرم و زبر تقسیم بندی می شوند که هر فرد بسته به دلیل استفاده خود یعنی برطرف سازی خط و خش یا تنها شفاف کردن بدنه آن ها را انتخاب می کنند.

نکته: در زمان خرید یا انتخاب پولیش باید حتما به دو آیتم کات و گلاس دقت کنید. اگه به دنبال پولیشی با خاصیت لایه برداری بسیار بالا هستید، باید آن نوع که فاکتور کات بیشتری دارد را انتخاب کنید و اگر ملاک شما جهت خرید جلا و شفافیت بخشیدن به بدنه است باید بیشتر بودن فاکتور گلس را مد نظر بگیرید.

پولیش نرم

اگر سطح بدنه خودرو آسیب جدی ندیده باشد و خط و خطوطی ریز و سطحی بر روی آن باشد، می توان با انتخاب یک پولیش نرم و مناسب مشکل را برطرف کرد. این نوع پولیش با از بین بردن خطوط ریز و گرد و غبار سطح رنگ بدنه، آن را از حالت ماتی خارج کرده و کاملا براق و درخشان می کند. پولیش نرم خاصیت از بین بردن لکه هایی نظیر قیر و شیره درختان که به راحتی قابل پاک کردن نیستند را نیز دارند.

پولیش زبر

پولیش های زبر تنها در مواردی که خودرو دچار آسیب جدی تر شده و خط و خطوطی عمیق تر دارد، مورد استفاده قرار می گیرد. این پولیش همان گونه که از نام آن پیداست، زبر است، مانند سنباده عمل می کند و ممکن است به رنگ خودرو آسیب بزند، بنابراین تنها در صورتی که خودروی شما دارای خط و خش عمیق است می توانید این نوع پولیش را انتخاب کنید. پولیش زبر به راحتی سطح طلق چراغ ها را براق می کند و هزینه خرید مجدد چراغ جدید را از دوش شما برمی دارد.

پولیش های زبر خاصیت لایه برداری فوق العاده بالایی دارند و به راحتی تمامی خط و خطوط سطح بدنه را برطرف می کنند، اما از آن جایی زبری این پولیش ها زیاد است، سطح پرداخت شده کمی کدر می شود که باید حتما با پولیش نرم این ماتی نیز برطرف شود. توصیه می کنیم تنها در صورت نیاز از پولیش های زبر برای لایه برداری بدنه استفاده کنید، زیرا به مرور زمان می تواند آسیب های جدی به رنگ خودروی شما وارد کند.

تفاوت پولیش خودروهای تیره و روشن

اگر قصد دارید خودروی خود را در خانه پولیش کنید و هیچ گونه تخصصی در این زمینه ندارید، بهتر است بدانید که هر رنگ خودرویی پولیش مخصوص به خود را دارد و نمی توان از پولیش مخصوص خودروهای مشکی و تیره برای خودروهای سفید استفاده کرد.

به طور معمول خودروهایی که به رنگ مشکی یا تیره هستند، بیشتر به پولیش نیاز دارند، زیرا نیازمند به شست و شوی مداوم هستند. با هر بار پولیش خودروهای تیره برای مدت طولانی نیاز به شست و شوی خودرو ندارید. در نظر داشته باشید از آن جایی که پولیش مخصوص خودروهای مشکی دارای رنگ دانه های تیره هستند اگر بر روی خودروهای سفید مورد استفاده قرار بگیرند رنگ را کدر می کنند.

روش های پولیش خودرو

پولیش خودرو به دو روش دستی و با دستگاه انجام می شود. مسلما کار پولیش خودرو با دستگاه راحت تر است و در مدت زمان کوتاه تری انجام می شود. در ادامه به بررسی هریک از این روش ها به صورت جداگانه خواهیم پرداخت.

پولیش دستی خودرو

اگر قصد دارید خودروی خود را در منزل پولیش کنید، می توانید با روش دستی این کار را انجام دهید. پولیش دستی خودرو در چند مرحله کلی صورت می گیرد و شامل موارد زیر می شود.

  • قبل از هر کاری باید ابتدا وسایل مخصوص آن را تهیه و آماده کنید. پولیش مورد نظر خود (ترجیحا نرم) را خریداری و تعدادی پارچه نرم و پنبه ای تهیه کنید.(دستمال های میکرو فایبر و پارچه های حوله ای بهترین گزینه هستند.)
  • پس از آماده سازی وسایل باید خودرو را به وسیله مواد شوینده مخصوص شست و شو داد و کاملا تمیز نمود.
  • پس از شست و شو خودرو را کاملا خشک کنید. دقت نمایید مکان قرارگیری خودرو نه زیاد گرم باشد نه سرد چون حرارت بدنه ممکن است بر روی کیفیت پولیش تاثیر بگذارد.
  • پس از اطمینان کامل از خشک شدن خودرو مقداری از ماده پولیش را بر روی سطح آن بمالید و سپس با حرکات رفت و برگشتی یا چرخش پولیش را بر روی خودرو پرداخت کنید. الگوی حرکت دست خود را تا انتها ثابت نگه دارید یعنی اگر به صورت چرخشی پولیش را مالش می دهید تا انتها به همین صورت ادامه دهید.

نکته: جهت راحت تر حرکت کردن پارچه بر روی بدنه خودرو، باید سطح رنگ را اندکی مرطوب نمایید. قسمت هایی که بیشتر در معرض آسیب هستند را با دقت بالا پولیش کنید. ضمنا در نظر داشته باشید که پولیش را باید فقط روی بدنه فلزی خودرو بمالید و از استفاده آن بر روی سپر و چراغ ها بپرهیزید.

  • اگر خراشی عمیق بر روی بدنه خودروی شما وجود دارد می توانید آن قسمت را ابتدا با مقداری پولیش زبر مالش دهید تا برطرف شود، سپس محل مورد نظر را به واسطه پولیش نرم براق کنید. در زمان استفاده از پولیش زبر نهایت دقت را به خرج دهید، زیرا ممکن است به رنگ خودروی خود آسیب وارد کنید.
  • پس از پایان پولیش خودرو و رسیدن کیفیت کار به حد مورد نظر، کل بدنه را به واسطه یک پارچه نرم تمیز کنید. در صورتی که مایلید پس از پولیش از واکس نیز استفاده کنید، پیشنهاد می کنیم جهت برطرف سازی آثار چربی و پولیش از روی خودرو آن را تمیز بشورید.

پولیش خودرو با دستگاه

همان گونه که گفته شد پولیش دستی خودرو کاری سخت و زمان بر است که در صورت سهل انگاری ممکن است حتی به بدنه خودرو نیز آسیب برساند. از طرفی کار با دستگاه پولیش نیز نیاز به مهارت خاصی دارد و باید توسط یک فرد کاربلد صورت بگیرد (پیشنهاد ما مجموعه اتوداکار است).  پولیش خودرو با دستگاه نیز در چند مرحله انجام می شود که در ادامه به بررسی آن می پردازیم.

  • از قبل خودرو را کاملا شسته و خشک کنید.
  • ابتدا مواد مورد نیاز که شامل پولیش نرم، پد نرم و یا پوست بره می شود را آماده کرده و جهت سهولت کار مقداری پد را مرطوب کنید.
  • کمی از پولیش را بر روی پد بمالید و دستگاه را در نزدیکی بدنه قرار دهید و با دور آرام کار خود را شروع کنید. دستگاه را به نرمی و بدون فشار بر روی قسمت مورد نظر قرار دهید و به صورت رفت و برگشتی آن را به حرکت درآورید. این کار را تا از بین رفتن کامل خط و خش ادامه دهید و دقت کنید که آسیبی به رنگ خودرو وارد نشود.
  • پس از پایان پولیش، بر روی رنگ بدنه یک لایه واکس بزنید تا کار پولیش را برای رفع عیوب سطحی تکمیل کند. واکس را به همراه پولیش نهایی بر روی پد بریزید و با فشار کم و ثابت آن را اعمال کنید و تا خشک و تمیز شدن سطح کار ادامه دهید.

نکته: پیش از این که به سراغ قسمت های دیگر بروید باید حتما کار بر روی قسمت قبلی را تا جایی ادامه دهید که پولیش ناپدید شود، بروی آن قسمت خشک نشود و ظاهر بدنه را نامناسب کند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

4 × 4 =

جدیدترین مقالات

خدمات اتوداکار

۰۲۱-۲۲۸۸۳۷۳۸